Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eksplozija ispred automobila generala Jeleča u tunelu Salakovac

salakovac-bomba111

Eksplozivna naprava aktivirana je večeras oko 21 sat u tunelu Salakovac između Jablanice i Mostara u trenutku kada je prolazio automobil u kojem se nalazio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč.

Jeleč je za Faktor u kratkoj izjavi potvrdio da se dogodila eksplozija, ali da ne može govoriti o detaljima.

– Desila se eksplozija ispred, mi smo brzo prošli u automobilu. Čuo sam eksploziju, prijavio policiji, neka oni rade svoj posao i utvrde sve činjenice. Meni, niti mom vozaču se ništa nije dogodilo, nismo povrijeđeni. U svom sam gradu živ i zdrav – kazao je Jeleč.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevita Marića, prvi nalazi govore da se radilo o privrednom eksplozivu ili jačoj pirotehničkoj napravi.

U izjavi za Fenu Marić je kazao kako policija trenutno ispituje jednu osobu koja je u trenutku eksplozije bila u automobilu na licu mjesta, ali nije mogao reći je li ta osoba osumnjičenik ili samo očevidac.

“Uviđaj u tunelu je završen i saobraćaj je pušten. Prema prvim informacijama kojima ja raspolažem, pronađen je nekakav papir i šteta od eksplozije nije velika, što ukazuje na to da bi se moglo raditi o privrednom eksplozivu ili jačoj pirotehničkoj napravi. Svakako ćemo više informacija imati tokom sutrašnjeg dana, a najvažnije je da niko nije ozlijeđen”, kazao je Marić.