Crna hronika

vatreni okršaj

Epilog pucnjave u Zenici: Teško ranjeni bivši bokser podlegao u bolnici

22/10/2019

Prema istom izvoru, nepoznata osoba ili više njih, ispalila je rafal dok se Džemal M. nalazio u jednoj zeničkoj buregdžinici

Zeničanin Džemal M. podlegao je povredama nakon pucnjave koja se dogodila jutros u zeničkom naselju Londža, javio je Dnevni avaz.

“U zeničkom naselju Lodža, jutros oko 9.15 sati, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom je prilikom ranjena jedna osoba”, kazala je u izjavi za Fenu portparolka Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Prema informacijama iz policijskih izvora, do upotrebe vatrenog oružja došlo je u 9:15 sati, a za izvršiocem se traga.

Prema istom izvoru, nepoznata osoba ili više njih, ispalila je rafal dok se Džemal M. nalazio u jednoj zeničkoj buregdžinici.

Pucnjava u Zenici sa smrtnih ishodom FOTO zosradio.ba

Usljed teških povreda preminuo je u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nezvanično, prema pisanju lokalnih zeničkih portala usmrćen je tridesettrogodišnji Džemal Mahmić, a do pucnjave je došlo u burekdžinici “Lađana”.

FOTO zosradio.ba

Na licu mjesta je policija, obavlja se uviđaj, nakon čega će biti poznato više informacija o ovoj pucnjavi.

Povratnik u kriminal

Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjekstvu, piše Zenicablog.com. Bivši bokserski šampion u dva navrata je napadan od strane kriminalnih grupa.

Mahmić je, podsjećamo, svojevremeno osuđen na tri godine i 9 mjeseci zatvora zbog učešća u pucnjavi koja se dogodila 22. septembra 2012. u Zenici, u kojoj je stradao nedužni 18-godišnjak Amer Pivić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.