Dobio 28 mjeseci zatvora za smrt vozača

nesreca siroki

Emir Zaimović (48) iz Crne Gore je u kantonalnom sudu u Mostaru nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog izazivanja saobraćajne nesreće u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, u kojoj je 15. juna 2017. godine smrtno stradao 49-godišnji Marko Ivanković iz Širokog Brijega.

Zaimović je prema navodima optužnice, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju, upravljao svojim vozilom Renault Laguna iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, kada je u jednom trenutku iznenada prešao na suprotnu kolničku traku gdje je došlo do udara u vozilo marke VW Passat kojim je upravljao Ivanković.

Ivanković je u toj nesreći zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Također, Emiru Zaimoviću izrečena je mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom “B“ kategorije u trajanju od tri godine, s tim da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Isto tako, Zaimoviću je produžen pritvor koji može trajati najduže još devet mjeseci.

Kantonalno tužiteljstvo ZHK će, nakon analize pismenog otpravka presude, najvjerovatnije izjaviti žalbu u dijelu presude koja se odnosi na izrečenu kazneno-pravnu sankciju, priopćeno je iz Tužiteljstva.