Crna hronika

četvero povrijeđenih

Epilog teške nesreće u Sarajevu: Taksista nije kriv, a najteže je stradao

12/12/2019

Iz policije je saopćeno da su se prvo sudarili BMW (M12-K-288), kojim je upravljao S. Č. (28), rođen u Mostaru, nastanjen u Sarajevu, i SAAB ( T12-E-072), za čijim je volanom bio S. S. (22) iz Sarajeva

Vozač Škode Octavije, taksista S. D. (35) iz Sarajeva teško je povrijeđen, a još tri osobe su lakše povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 20:50 sati dogodila na raskrsnici ulica Zagrebačka i Grbavička, općina Novo Sarajevo.

Iz policije je saopćeno da su se prvo sudarili BMW (M12-K-288), kojim je upravljao S. Č. (28), rođen u Mostaru, nastanjen u Sarajevu, i SAAB ( T12-E-072), za čijim je volanom bio S. S. (22) iz Sarajeva.

U pokušaju da izbjegne sudar s BMW-om, automobil Audi (M12-K-288), kojim je upravljao H. Ć. (23), rođen u Konjicu, nastanjen u Sarajevu, skrenuo je u lijevu stranu i sudario se s taksi vozilom Škodom Octavijom (TA022775), za čijim je upravljačem bio S. D., koji je teže povrijeđen.

Lakše povrede zadobili su vozač Audija H. Ć. i putnica iz BMW-a M. Č. (25). Neutvrđen stepen povreda zadobila je putnica iz vozila Škoda Octavia H. N. (24), rođena u Zagrebu, nastanjena u Sarajevu. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u UKC-u u Sarajevu.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentiranju navedene saobraćajne nesreće.

Komentari

Autor: Avaz.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.