Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oduzeo 400 KM

Ermin opljačkao trgovinu, osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora

Ilustracija/Fena

Zaprijetivši upotrebom sile prema radnici, iz trgovačke radnje Ražanica oduzeo oko 400 maraka i neutvrđenu količinu hrvatskih kuna

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv Ermina Hanića (33) iz Gornjeg Rahića, kod Brčkog, optuženog da je krajem prošle godine u tom gradu, uz prijetnju upotrebom sile, opljačkao trgovačku radnju.

On je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, za razbojništvo kojim je uz upotrebu pištolja oduzeo oko 440 maraka gotovog novca, pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od jedne godine i tri mjeseca, navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Optužnicom od 19. decembra prošle godine, Ermin Hanić optužen je da je mjesec ranije u Brčkom, u ulici Lejlića, zaprijetivši upotrebom sile prema radnici, iz trgovačke radnje Ražanica oduzeo oko 400 maraka i neutvrđenu količinu hrvatskih kuna.

Kao počinitelj ovog kaznenog djela, Hanić je brzom reakcijom Policije Brčko distrikta BiH otkriven i uhićen, a već nakon jednomjesečne istrage, tokom koje su rasvijetljene sve okolnosti izvršene pljačke i prikupljeni potrebni dokazi, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv njega za kazneno djelo razbojništva.

“Pošto je optužnica potvrđena, u daljnjem toku postupka pred sudom zaključen je sporazum o priznanju krivinje između Tužilaštva i optuženoga, nakon čega mu je za ovo kazneno djelo pravomoćna izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca”, navode u saopćenju.