samo u bih

Ferid Suljović: Nisam pobjegao, zvao sam zatvor, ali se tamo niko ne javlja

w873 (1)

Suljović koji u Mostaru izdražava i kaznu od dvije godine i osam mjeseci koliko mu je dosudio Kantonalni sud u Sarajevu, kaže da je podnio zahjtjev sutkinji za produženje prekida kazne

– Ovdje Ferid Suljović, hoću da demantujem bjekstvo iz zatvora. Ma nisam majke mi mile pobjegao. Evo me u Sarajevu skupljam nalaze za operaciju. Tražio sam produženje prekida kazne za još mjesec – javio se Dnevnom avazu putem telefona Ferid Suljović Ćićo za kojim je raspisana potjernica nakon što se u petak, 28. avgusta nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar.

Potvrdio je da mu je Općinski sud Mostar odobrio 30-dnevni prekid kazne čijom je presudom bio osuđen na godinu zbog teških krađa. Tražio je prekid kazne radi operacije lijevog lakta. Međutim, Suljović objašnjava, da zbog korone nije uspio na vrijeme prikupiti nalaze i da se sudu u Mostaru javio za dodatno produženje i za naredni mjesec.

– Otišao sam u sud u Mostaru i obratio se sudiji Dominiku i rekao da hoću da produžim još mjesec dana zbog operacije. On je meni rekao „gospodine mi nemamo više ništa s tobom obratite se Sarajevu, jer vam je kazna od godinu dana izrečena u Mostaru, istekla“- objašnjava Suljović.

Suljović koji u Mostaru izdražava i kaznu od dvije godine i osam mjeseci koliko mu je dosudio Kantonalni sud u Sarajevu, kaže da je podnio zahjtjev sutkinji za produženje prekida kazne.

– Zahtjev sam podnio preko advokata Omara Mehmedbašića. Dobio sam papir od suda u Sarajevu, da dam obrazloženje, da dam još nalaza. Čekam sada odgovor od suda u Sarajevu za još mjesec dana produženja. S tim da sam ja sve nalaze izvadio za operaciju. Jutros sam bio kod anesteziologa i trebao sam se vratiti u Mostar i čekati odgovor od suda- kaže Suljović koji nam je poslao nalaze i zahtjev predat Kantonalnom sudu Sarajevo.

Suljović tvrdi da se pokušao javiti upravi KPZ-a Mostar.

– Ne mogu nikoga da dobijem ni na jedan broj koji ima na stranici KPZ-a Mostar, niko se ne javlja na ona dva broja. Nije bjekstvo. Izašao sam na pregled da se liječim. Imam sve dokumente da sam podnio novi zahtjev, imam dokaze- zaključuje Suljović.