Crna hronika

otkrio povod sukoba

Ferizović o tuči s Mehom Bešićem: Pare je vraćao njegov sin Muhamed (VIDEO)

26/10/2020

S ovim MMA borcem je stariji Bešić došao u konflikt danas u Srebreniku, zbog čega je morala reagovati i policija, a sve se dogodilo samo 15 dana nakon što je Meho izašao iz zatvora u Orašju

Otac bh. fudbalera Muhameda Bešića, 49-godišnji Meho Bešić, potukao se danas sa Fahrudinom Ferizovićem.

S ovim MMA borcem je stariji Bešić došao u konflikt danas u Srebreniku, zbog čega je morala reagovati i policija, a sve se dogodilo samo 15 dana nakon što je Meho izašao iz zatvora u Orašju.

Vijest je to koju od jutros prenose ovdašnji mediji, a šta stoji iza cijele priče za Dnevni avaz je ispričao Ferizović. Problem je navodno u – novcu.

– On je gradio kuću pa je od mene posudio 11.000 eura. Dakle, dužan mi je novac. Njegov sin Muhamed vratio je značajan dio duga, ali ostalo je spornih 2.000 eura koje sam čekao da mi donese. Problemi su nastali kada je počeo da mi prijeti. To je učestalo od kada je izašao iz zatvora. Više puta je išao u policiju da me prijavljuje, a u stvari on je meni prijetio. Slao mi je fotografije automatskih pušaka, pozivao me je putem telefona i psovao. Sve sam to uredno prijavio policiji. Govorili su mi da me traži te da sa sobom nosi pištolj – kaže Ferizović za Dnevni avaz.

Sve se odigralo na ulici.

– Zaletio se vozilom u mene. Skrenuo sam i izbjegao ga. Izašao je iz automobila i nasrnuo je na mene. Pokušavao sam da ga smirim. U jednom momentu je zavukao ruku u džep, tada sam ga polugom savladao i oborio na asfalt. Nanio sam mu povrede, ali samo sam se branio. Za njegov dug imam svjedoke. Kao čovjek sam mu posudio i njegov sin je preuzeo dug. Za ostatak duga kao kauciju mi je dao sat. Taj sat je posebna serija Wayne Rooney koja je izdata kada je taj igrač prešao iz Manchester United u Everton. Muhamed je dobio taj sat i dao ga ocu, a on ga je kod mene založio. Govorio sam mu da ću ga vratiti kada mi da novac – opisao je Ferizović.

Objavljen je i video tučnjave.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.