Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Filmska potjera: Bježao policiji, pa utvrđeno da je pod utjecajem droge

policija rs
Foto: Infobijeljina
Ilustracija

Lice A.DŽ. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin u organizmu

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, jučer su godine, preduzimajući mjere i radnje u cilju sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, prekršajno sankcionisali četiri osobe, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Oduzet džoint

Uručili su prekršajni nalog L. B. iz Banja Luke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Kod navedenog lica pronađena je i oduzeta improvizovana cigareta tzv. džoint u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Prilikom kontrole putničkog vozila Fiat oko 02:50 sati u Banja Luci , V. V. iz Banja Luke, koje je upravljalo vozilom podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga kokain i amfetamin u organizmu. Lice V.V. lišeno je slobode, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijski službenici su oko 22:50 sati, u Banja Luci u ulici Jug Bogdana, radi vršenja kontrole zaustavili putničko vozilo marke Opel, kojom prilikom je lice Đ. B. koje je upravljalo vozilom, odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga. Navedeno lice je lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Oglušio se o naredbu

Lice A.DŽ. iz Bosanskog Novog, lišeno je slobode zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Policijski službenici su istog dana oko 22:55 sati u Banja Luci u ulici Bulevar Petra Bojovića, uočili navedeno lice, koje se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i bježalo od policijskih službenika, ali je ubrzo sustignuto i lišeno slobode.

Lice A.DŽ. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin u organizmu.

O svemu navednenom obavješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banja Luci – Odjeljenje za prekršaje.