Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđeno iz MUP-a TK

Filmska potjera u Tuzli: Na policiju pucali iz “Škode”, sedmorica uhapšena

potjera

Tokom potjere iz automobila “Škoda octavia” u više navrata je pucano kroz prozor iz pištolja

Sinoć se u Tuzli od strane službenika MUP-a TK PS Zapad i Jedinice za specijalnu podršku odvijala potjera za putničkom motornim vozilom marke “Škoda octavia” u kojoj se nalazilo pet osoba.

Naime, oko ponoći policijska patrola u Rudarskoj ulici uočila je saobraćajni prekršaj koji je počinjen od strane vozača putničkog motornog vozila “Škoda octavia” u vlasništvu E.B. iz Tuzle istog su imali namjeru zaustaviti i sankcionisati međutim vozač Škode se oglušio na zapovijed policije i nastavio kretanje.

Vozač navedenog vozila se oglušilo na znak ovlaštenog službenoig lice te je nastavilo kretanje u pravcu raskrsnice Irac. S ciljem zaustavljanja pomenutog vozila, vozilo je praćeno sa uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Dolaskom u raskrsnicu na Ircu iz putničkog motornog vozila Škoda Octavia, kroz prozor suvozača, NN lice je ispalilo nekoliko hitaca iz pištolja nakon čega se velikom brzinom udaljilo u pravcu Bukinja, piše Tuzlanski.ba.

Tokom potjere iz automobila “Škoda octavia” u više navrata je pucano kroz prozor iz pištolja. Automobil za kojim je vršena potjera zaustavilo se u Lipnici i iz njega su izašla četiri NN lica dok je jedno od njih od sebe odbacilo pištolj koji je kasnije pronađen u travi i za koji se ustanovilo da je bio gasni.

Nakon toga vozač Škode sam nastavlja kretanje i ide direktno na vozilo službenika MUP-a TK koji u namjeri da izbjegnu direktan sudar voze unazad pri čemu gube kontrolu nad vozilom, a zatim sleću u jarak.

Dva službenika MUP-a lakše su povrijeđena u ovoj nezgodi dok je na vozilu pričinjena materijalna šteta. Vozač Škode tako se udaljava iz naselja Lipnica u nepoznatom pravcu. Naknadnim aktivnostima policije u mjestu Plane službenici MUP-a lišavju slobode vozača “Škode octavia” a ranije i njegove saputnike te još dvije osobe u putničkom motornom vozilu “BMW” koje se dovode u vezu s ovom slučajem.

U ovom događaju ukupno je sedam lica lišeno slobode, a među njima ima nekoliko i maloljetnih osoba. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona dok su uviđaj obavili Službenici Odjeljenja krim. policije MUP-a TK koji se u saradnji sa Tužilaštvom sprovesti istragu.