Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fočak naručio marihuanu iz Holandije kao rođendanski poklon

poklon

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH otkrili su skrivenu drogu u poštanskoj pošiljci u Carinskom referatu Pošta Banja Luka.

-Vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki carinski službenici UIO su u Carinskom referatu Pošta Banja Luka otkrili skrivenu drogu u jednom paketu, pojašanjava se u saopćenju UIO.

Na pošiljci je bilo navedeno da se radi poklonu, a detaljnim pregledom carinskih službenika utvrđeno je da se u pošiljci nalazi DVD film, a u omotu DVD-a skrivena 4 mala pakovanja.

Detaljnim pregledom pošiljke pronađena su tri pakovanja po 10 sjemenki i jedno pakovanje s tri sjemenke koje svojim izgledom i podatcima s pakovanja u kojima su se nalazile upućuju da se radi o sjemenkama biljke konoplje „Cannabis Sativa L“.

Istoimena biljka se nalazi u tabeli zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonu o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske utvrdilo je da je lice čiji su inicijali S.A. iz Foče poručilo iz Holandije sjemenke marihuane.

“MUP RS-a postupio je prema prijavi UIO BiH i operativnim radnjama utvrđen je identitet lica koje je iz Holandije poručilo sjemenke marihuane. Stanica javne bezbjednosti Foča je protiv njega podnijela izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama”, navela je Miljanovićeva.