Crna hronika

akcija "korner"

Fudbaler Sarajeva meta reketaša, FUP uhapsio dvojicu osumnjičenih

28/10/2021

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima

Službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS izveli su u utorak akciju pod nazivom “Korner” prilikom koje su uhapsili dvije osobe.

Kako je saopćeno, prilikom brze operativne akcije “Korner” FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela”, navodi se.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

“Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Nezavnično, meta je bio fudbaler Sarajeva Rifet Kapić.

Portal Istraga.ba objavio je imena osumnjičenih, a to su Vedad Bajramović i Mehmed Bešlija. I Bešlija i Bajramović su poznati policijskim organima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.