Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "korner"

Fudbaler Sarajeva meta reketaša, FUP uhapsio dvojicu osumnjičenih

kapic fk sarajevo (1)

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima

Službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS izveli su u utorak akciju pod nazivom “Korner” prilikom koje su uhapsili dvije osobe.

Kako je saopćeno, prilikom brze operativne akcije “Korner” FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela”, navodi se.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

“Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Nezavnično, meta je bio fudbaler Sarajeva Rifet Kapić.

Portal Istraga.ba objavio je imena osumnjičenih, a to su Vedad Bajramović i Mehmed Bešlija. I Bešlija i Bajramović su poznati policijskim organima.