Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleri na meti automafije: Nakon Papeta i Meše nova žrtva je igrač Želje

zakaric

Goranu Zakariću, fudbaleru Željezničara dan nakon meča sa Radnikom ispred zgrade na Grbavici u kojoj stanuje, ukraden je automobil “audi A6”.

Što je prilično neprijatna “nagrada” za fudbalera ekipe, čiji se stadion nalazi upravo u naselju Grbavica, a koji je dan ranije odigrao odličnu partiju, te bio strijelac prvog pogotka u pobjedi svog tima rezultatom 2:0 protiv bijeljinske ekipe.

Da bude zanimljivije, samo dva dana ranije na Grbavici, Mehmedu Baždareviću, selektoru fudbalske reperezentacije BiH, takođe je ukraden automobil, luksuzni BMW terenac.Takođe, na Grbavici bez automobila, džipa BMW, je ostao bivši golman Željezničara Marjan Antolović u julu 2015, piše EuroBlic.

Baždarević je u izjavi za agenciju Anadolija rekao da ne želi dizati paniku povodom te situacije, pošto je fokusiran samo na početak priprema reprezentacije, i meč sa Gibraltarom, ali se nada da će policija obaviti svoj posao i pronaći lopove.

Ovo je najnoviji nastavak serija krađa u kojima su mete bili poznati fudbaleri i treneri iz bh. fudbala, posebno oni koji su igrali u inostranstvu, što u principu, automatski znači da posjeduju automobila BMW, “mercedes”,”audi” i “renault”, koje su najčešće mete krađa.

Baždarevićev prethodnik na klupi reprezentacije Safet Sušić, 2010 godine, takođe je bio meta lopova u Sarajevu, ali je prošao sa nešto lakšim posledicama. Čuvenom fudbaleru i treneru obijen je automobil “lexus” francuskih tablica, na kojem je tom prilikom pričinjena značajna materijalna šteta, ali iz njega ništa nije ukradeno.

Stojana Vranješa, bivšeg reprezentativca BiH 2012 godine, dolazak automobilom iz Rumunije, gdje je tad igrao za pripreme reprezentacije BiH za američku turneju, koštao je luksuznog BMW džipa, koga se nepoznati lopovi ukrali u Beogradu.

Slično je prošao još jedan reprezentativac BiH, Darko Maletić, bivši as Borca i Partizana, kojem su kriminalci, dok je igrao za beogradske “crno-bijele” ukrali automobil, treba li reći, marke “audi”.

Abdulah Ibraković, bivši fudbaler i trener Čelika, takođe je imao loše iskustvo sa automobilima, pošto je 2010, godine, dok je trenirao klub iz Zenice, dva puta bio na udaru kriminalaca i huligana.

Nepoznati počinoci su njegov automobil “jaguar”, prvo polili kiselinom, da bi potom mjesec dana kasnije isti automobil polili benzinom, a potom i zapalili.