Crna hronika

zeničko-dobojski kanton

FUP izveo akciju “Cobra”: Pronađeno oružje i droga, jedna osoba uhapšena

13/04/2021
Foto: FUP

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u ponedjeljak u sklopu operativne akcije “Cobra”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, lišili slobode jednu osobu iz Zenice inicijala I. H. (1991.), koja se sumnjiči za krivična djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

I. H. se sumnjiči da je u prethodnom periodu od njemu poznatih osoba ili više njih na ilegalnom tržištu Zeničko-dobojskog kantona, vršio nabavljanje, prenošenje, razvagivanje i pakovanje opojnih droga „amfetamin“ i „cannabis“ u paketiće pogodne za uličnu prodaju, te potom ih prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje droge i novca.

U sklopu spomenutih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i cannabis kao i digitalna vaga za precizno vaganje, te aparat za varenje pvc kesa „Senecor“ sa tragovima NN materije i metalna drobilica, kao i novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 550 KM.

Također, prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.