Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pod nadzorom tužilaštva ks

FUP pretresa na pet lokacija u Sarajevu, akcija je usmjerena protiv tri osobe

Federalna uprava policije – FUP – Denis Kapetanovic Pixsell

U sklopu navedenih aktivnosti, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na pet lokacija na području općine Novi Grad – Sarajevo

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo danas provode aktivnosti iz svoje nadležnosti protiv lica A.S. (1977), Š.S. (1980), E.F. (1974) i A.F. (1970), za koje postoje osnovi sumnje u izvršenje krivičnih djela “Nedozvoljena trgovina”, “Prevara”, “Ovjeravanje neistinitog sadržaja”, “Krivotvorenje isprave”, “Krivotvorenje službene isprave”.

U sklopu navedenih aktivnosti, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na pet lokacija na području općine Novi Grad – Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Po okončanju pretresa, osumnjičena lica će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega će se nastaviti postupanje u skladu sa uputama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

fup