Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija kalin

FUP uhapsio dvije osobe, pali sa sedam kilograma skanka

fup hapsenje ilustracija

U akciji su zaplijenjene veće količine (oko sedam kilograma) materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank

Policijski službenici Federalne uprave policije, na području Kantona 10, opština Tomislavgrad, u akciji kodnog naziva “Kalin“ uhapsili su dvije osobe, inicijala L.G.(1977) i P.G. (1971).

U toku je ispitivanje privedenih osoba, koje će nakon obrade, u za to predviđenom zakonskom roku, biti predate nadležnim organima na nadležnost i daljnje postupanje.

U akciji su zaplijenjene veće količine (oko sedam kilograma) materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

Akcija je sprovedena uz podšku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podršku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH te policijskih službenika MUP-a Kantona 10, a po nalogu nadležnog Općinskog suda Livno i pod nadzorom KT Livno.

Policijski službenici FUP-a i dalje nastavljaju provođenje mjera i radnji s ciljem dokumentovanja nelegalnih aktivnosti koje je provodila organizirana kriminalna grupa koja se bavi nabavkom i rasturanjem opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.