Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tražio novac

FUP uhapsio muškarca koji je ucjenjivao žene da će objaviti njihove privatne fotografije

Foto: FUP

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a protiv istog će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela „Ucjena“.

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišeno jedno lice iz Sarajeva, inicijala A.Č. (1989.), koje se sumnjiči da je u prethodnom periodu s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršilo ucjenu na štetu više osoba ženskog spola, prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te zahtijevalo da mu se isplati određeni novčani iznos.

“Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedenog lica, kojom pronađeni su pronađeni predmeti koji su traženi Naredbom navedenog Suda.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a protiv istog će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, navodi se u saopćenju.