Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar godinu kasnije: Niko ne zna ko je likvidirao Božu Cicmila

ubistvo-bozo-cicmil

Danas se navrašava godina od ubistva vlasnika firme Moj taxy Božidara Cicmila koga je zasad nepoznati izvršilac likvidirao u garaži zgrade u kojoj je privremeno bio nastanjen u Mostaru.

Nekoliko dana nakon ubistva, na konferenciji za medije u MUP-u HNK-a potvrđeno je da je Cicmil bio predmet zanimanja policijskih agencija, a poslije likvidacije pristizale su optužbe na njegov račun, povezujući ga is kaznenim djelima počinjenim na području Crne Gore.

Podsjećamo, 19. oktobra prošle godine oko 9.20 sati u garaži zgrade u Ulici Bleiburških žrtava, još uvijek nepoznati ubica, ispalio je u Cicmila nekoliko hitaca i potom se dao u bijeg. Ubistvo se dogodilo dok je nesretni Cicmil čekao Sašu Brkića da s vozilom uđe po njega u garažu. Ubica nije bio maskiran, a jedini svjedok ubistva upravo je Brkić koji je vozilom zakačio ubicu koji je potom šepajući ipak uspio pobjeći u nepoznatom pravcu.

Snimile su ga i sigurnosne kamere, ali snimak nije mogao biti iskorišten za prepoznavanje lica niti se na osnovu istog mogao napraviti foto robot.

Tadašnju informaciju da je ubica ostavio DNK trag i otisak prsa na vozilu kojim ga je udario Brkić, u policiji nisu službeno potvrdili, a javnost ni danas ne zna u kojem pravcu ide istraga i ima li mostarska policija novih saznanja važnih za samu istragu.

U Mostaru se Cicmil slobodno kretao i imao mnoštvo prijatelja, ni od koga se nije krio, niti je spominjao bilo kakve prijetnje.

Sestra ubijenog Dženana Memića: Svi koji ste nudili pomoć, sada pomozite