Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžići: Pronađena “laboratorija” za proizvodnju marihuane

hadzici marihuana23

Policijski službenici Četvrte policijske uprave (PU) u nedjelju su slobode lišili A. M., rođenog 1986.godine u Srebrenici, nastanjenog u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod osumnjičenog je prilikom pregleda pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nastavljajući rad na rješavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti, na osnovu sudske naredbe izvršen je pretres stana koji osumnjičeni koristi u ulici Bjelašnička, općina Hadžići.

Tom prilikom pronađena je improvizovana prostorija specijalno namjenjena za uzgoj i proizvodnju opojnih sredstava sa opremom, tzv. laboratorija u kojoj je zasađeno 28 stabljika biljke “cannabis sativa”.

Spomenute biljke, kao i pribor za uzgoj narkotičkih sredstava su oduzeti, a A. M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju tog krivičnog djela, saopćeno je iz MUPKS-a.