Hapšenja u Sarajevu: Trojica mladića držala maloljetnika zarobljenog u stanu

policija7765

Sarajevski policajci su jučer uhapsili osobe K.A. (1987), O.R. (1989) i K.M. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da su 10. na 11. august, počinili krivična djela protivpravno lišenje slobode i lakše tjelesne povrede na štetu maloljetnog V.I. iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom stana vlasništvo K.A., u ulici Zujevinska, općina Ilidža, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela i to: jedna digitalna kamera, laptop marke “Prestigio”, 150 komada metaka za startni pištolj, drvena palica i gumeni čekić.

Također, u navedenom stanu zatečen je i S.R., rođen 1998. godine u Foči, nastanjen u Ilijašu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za istim raspisana potraga, nakon čega je lišen slobode.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A., O.R., K.M. i S.R. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku još jednog izvršioca.