Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Hapšenje u Sarajevu, pronađeni droga, oružje, keš…

droga oruzje
FOTO: MUP KS

Muškarac lišen slobode predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali su operativnu akciju na području općine Novi Grad s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U izvršenim pretresima pronađeno je i oduzeto više materijalnih dokaza o počinjenju krivičnog djela.

Pronašli su tri PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 369,00 grama. Zatim tri PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, bruto mase oko 655,30 grama. Pronađen je i jedan pištolj s pripadajućim okvirom, kalibra 7,62 mm, zatim metalno tijelo puške s mehanizmom i cijevi, metalno tijelo puške s rukohvatom i skraćenim kundakom, dvije metalne spojene cijevi, tzv. „dvocijev“, dužine 30 cm, s glavom puške sa spoljnim udaračima i skraćenim kundakom. Pronađena je i određena količina novca u eurima i konvertibilnim markama.

Slobode je lišen V.H., rođen 1986. godine u mjestu Sokolac, nastanjen u Sarajevu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. KZ FBIH), Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (član 371. KZ FBiH), i Posjedovanje oružja bez odobrenja nadležnog organa iz člana 74. ZONDINOM Kantona Sarajevo.

Muškarac lišen slobode predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine nastavljaju rad na ovom predmetu.