Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPTK

Hapšenje u Tuzlanskom kantonu: Pronađeno oružje i droga

policija

Pretresi na navedenim lokacijama izvršeni su po nalogu opštinskih sudova od 26. do 28. jula

Policija će protiv devet lica sa područja Tuzlanskog kantona dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je na stranici Ministartva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Izvještaj će biti dostvljen protiv lica čiji su inicijali M.M, N.DŽ, S.C, /29/ i M.M. /22/, svi iz Tuzle, H.G. /21/ iz Živinica, J.B. /41/ iz Lukavca, M.DŽ. /21/ iz Gračanice, N.R. /29/ iz Gradačca i E.Š. /30/ iz Srebrenika. U pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika pronađeno je pet lovačkih pušaka, pištolj 6,35 milimetara, dva gasna pištolja, motokultivator i razni alati. Pronađeno je sedam pakovanja droge amfetamin, dva pakovanja kanabisa, 10 džointa sa sadržajem kanabisa, drobilica za drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi na navedenim lokacijama izvršeni su po nalogu opštinskih sudova od 26. do 28. jula, a prema prethodno sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih krivičnih ili prekršajnih radnji.