Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Hrvatska izručila Slobodanku Tošić vlastima BiH

01/07/2015

Na temelju potjernice raspisane na zahtjev tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, danas je pravosuđu BiH izručena Slobodanka Tošić, rođena 1986. godine.

Navedena je jedna od optuženih u predmetu kodne akcije “Lutka” (Cvijan i dr) u kojem se većem broju optuženih sudi za kaznena djela organiziranog kriminala. Nakon njenog bjekstva iz BiH i nepojavljivanja na ročištima u predmetu, Tužiteljstvo BiH zatražilo je raspisivanje međunarodne tjeralice, nakon čega je Sud BiH raspisao tjeralicu.

Optužena je lišena slobode na području Republike Hrvatske, nakon čega je izručena Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Slobodanka Tošić je iz Han Pijeska i bivša je miss BiH. Ona se našla se na popisu 32 optuženih za tri ubistva i dvostruki pokušaj te nekoliko spektakularnih milionskih pljački.

Bivša je djevojka osuđenog kriminalca Darka Eleza.

U javnosti je poznata i po učešću  u”Surviveru”,  skidala se i za Playboy.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.