Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Hyundai u kojem je nađen izrešetani 17-godišnjak prebačen u Mostar

HYUNDAI
Hyundai u kojem je pronađeno tijelo stradalog mladića

Tokom dana će, potvrđeno je, biti urađena obdukcija u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg, te se čeka dolazak ljekara obducenta iz Sarajeva

Skoro do ponoći trajao uviđaj na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići u Mostaru, gdje je u 19.30 sati J. Dž.(17) hicima iz automatskog oružja izrešetao svog vršnjaka D. V.

J. DŽ. se nakon svirepog ubistva sam prijavio policiji.

Policijski istražitelji su nakon toga, zajedno s dežurnom kantonalnom tužiteljicom, na licu mjesta pronašli automobil Hyundai, u kojem se nalazilo tijelo ubijenog mladića.

Tokom dana će, potvrđeno je, biti urađena obdukcija u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg, te se čeka dolazak ljekara obducenta iz Sarajeva.

Automobil Hyundai je prevezen u krug sjedišta MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje će sva neophodna vještačenja raditi pripadnici Sektora kriminalističke policije.

U policiji još provjeravaju je li J. Dž. s Vihovića do Policijske uprave Mostar došao pješice, kako je to i izjavio.

Vihovići, mjesto ubistva (FOTO Dnevni avaz)

Također poduzete su sve neophodne istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog ubistva, koje je šokiralo stanovnike grada na Neretvi.

Inače, na kopu Vihovići jutros nema nikakvih tragova koji bi ukazivali na to da se sinoć na tom mjestu dogodilo ubistvo čiji je motiv, navodno, novčani dug.