Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "scarface"

I Kabilović među njima: Ovo su imena uhapšenih u Tuzli, terete se za ubistvo

kabilovic

Sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, dilanjem droge, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima

U akciji “Scarface” koju su sinoć u Tuzli izveli pripadnici MUP-a TK uhapšeno je 11 osoba.

Kako smo ranije objavili, uhapšen je Beriz Kabilović, tuzlanski kriminalac. Osim njega, uhapšeni su i Amer Hajdarević, Selver Salimović zvani Švrćo, Amir Lisičić, Adnan Požegić, Mujo Mandžić, Ammar Adrović i Elvis Hamzić, svi dobro poznati policiji odranije.

Sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, dilanjem droge, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima.

Prma nezvaničnim saznanjima, članovi Kabilovićeve grupe se terete da su, između ostalog, počinili jedno ubistvo te dva pokušaja ubistva, koji su do sada vođeni kao nerasvjetljeni.

Prvi među je Kabilović, koji je ranije udarao i na inspektora MUP-a Tuzlanskog kantona. U više navrata je izdržavao zatvorske kazne zbog različitih krivičnih djela.

Kabilović je privođen i krajem novembra ove godine, a slobode je tada lišen na otvorenju vlastite diskoteke “Grande Club” u hotelu Tuzla.

Kabilović je tada uhapšen oko tri sata ujutro kada su u klub upali specijalci i nekoliko inspektora. Objekt hotela bio je opkoljen, a na otvorenju je pjevala srbijanska folk pjevačica Rada Manojlović.