Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

održano ročište

Ibričić pokušao ubiti i Ploču, Veju likvidirao u prisustvu sedmogodišnjeg sina?!

New Project – 2021-12-21T115347.883

Prema riječima advokata, Ibričić je bio isključivo usmjeren prema Veji

U Kantonalniom sudu Sarajevo danas je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje jednomjesečnog pritvora Ismetu Ibričiću, koji je osumnjičen za ubistvo Mithata Veje, u nedjelju u Lovačkom domu u Bašcima kod Trnova, piše Dnevni avaz.

Tužiteljica Blaženka Grujić kazala je da se Ibričiću tereti i za pokušaj ubistva Nedima Ploče koji je ranjen u pucnjavi. Ovaj svjedok, kazala je, kao i ostali još su u šoku te ih je potrebno ponovo ispitati.

Tužiteljica je pojasnila da postoji i opasnost od uznemirenja javnosti u slučaju puštanja Ibričića na slobodu.

Tužiteljica Grujić je kazala da je Ibričić prvo iz karabina pucao izvana, kroz prozor, te da je potom ušao u unutrašnjost objekta i ponovo pucao.

Advokat Zlatko Ibrišimović koji zastupa Ibričića usprotivio se prijedlogu za pritvor i stvardio da ne stoji da je osumnjičeni pokušao ubiti N. P. jer je to njegov rođak i nema direktnog umišljaja za to djelo.

Prema riječima advokata, Ibričić je bio isključivo usmjeren prema Veji. Advokat Ibrišimović je istakao da je osumnjičeni nakon pucnjave dobrovoljno predao oružje, te policiji priznao šta je uradio.

Odbrana je zatražila da se Ibričiću izrekne mjera kućnog pritvora čemu se usprotivila tužiteljica istakavši da je ubistvo počinjeno u prisustvu maloljentog djeteta starog sedam godina.

Odluka o pritvoru bit će naknadno saopćena.

Troje povrijeđeno

Do pucnjave u lovačkom domu, podsjećamo, došlo je u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Svemu je, navodno, kumovao alkohol. Poznato je i to da su povrijeđene tri osobe – ranjen je N. P. (24), koji je zadržan na daljem liječenju u KCUS-u i nije životno ugrožen, a od krhotina stakla povrede su zadobili N. B. (20) i sedmogodišnje dijete.

Iza stradalog Veje ostali su supruga i dvoje maloljetne djece.