Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident u zgradi Općine Stari Grad: Muškarac repetirao pištolj na Dadu Stojnića

opcina stari grad

U zgradi Općine Stari Grad u Sarajevu danas oko 16 sati došlo je do incidenta, kada je jedna osoba potegla pištolj na Dadu Stojnića, vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad.

Denis Stojnić je za Oslobođenje ispričao šta se dogodilo. Kako kaže on i Dado Stojnić su u 16 sati imali kolegij vijećnika u Općini Stari Grad, jer sutra imaju Općinsko vijeće u 10 ujutro.

– Moj brat je krenuo u kancelariju, jer tamo su nas čekale pravne službe. Kod načelnikove kancelarije je bio Mirza Vrabac. Dok je dolazio iz tog pravca, zovnuo je mog brata Dadu Stojnića i izvadio pištolj te ga repetirao na njega pred uposlenicima i obezbjeđenjem, ispričao je Stojnić, te dodao:

– Mogu samo reći da ću ja uzeti pravdu u svoje ruke. Mislim da je dosta, kazao je Stojnić.

Navodnu pozadinu ovog događaja objasnila je Dalida Kozlić, pravni zastupnik Denisa Stojnića.

– Sutra treba da bude glasanje na Općinskom vijeću gdje su Institucije za ombdusmene za ljudska prava naložile preporukom da se ponovo razmatra van sudska nagodba između Općine Stari Grad i Denisa Stojnića vezano za Tesla Pub. Pozadina je da se danas pokušao napraviti incident prije glasanja koje sutra treba da bude. Da braća Stojnić reaguju na ovakav ili onakav način, da bude incident, da onda oni kažu “evo, oni su ovakvi ili onakvi”, to je sva pozadina, tvrdi Kozlić za Oslobođenje.

U MUP-u KS-a su nam potvrdili da njihovi službenici tragaju za jednom osobom povodom ovog incidenta.