Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u Tuzli

Ćustendil nakon ubistva bježao prema svojoj zgradi. U Amru ispaljeno više hitaca

ubistvo amra
Foto: Screenshot/Društvene mreže

Osumnjičeni je nakon ubistva je pobjegao s lica mjesta, a Specijalna jedinica MUP-a TK uhapsila ga je ispred njegove zgrade gdje je živio

Policijski inspektor Elvis Ćustendil u Tržnom centru Brčanska Malta u Tuzli sinoć je iz pištolja ubio Amru Kahrimanović (52), a službenici Uprave policije MUP-a TK uhapsili su ga u naselju Sjenjak, nedaleko od mjesta zločina.

– Večeras oko 21 sat Policijska stanica Centar je zaprimila prijavu da je u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe kojom prilikom je jedna ženska osoba zadobila povrede usljed kojih je podlegla. Osumnjičeni muškarac se udaljio sa lica mjesta, nakon čega je brzom intervencijom policijskih službenika pronađen i istom je oduzeta sloboda. Uviđaj će na licu mjesta izvršiti kantonalni tužilac i policijski službenici Odsjeka za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK, nakon kojeg će biti poznato više informacija, saopčeno je sinoć iz Uprave policije MUP-a TK.

U toku je uviđaj, a prilazi Tržnom centru Brčanska Malta su i jutros blokirani.

Osumnjičeni je pripadnik Uprave policije MUP-a TK.

Osumnjičeni je nakon ubistva je pobjegao s lica mjesta, a Specijalna jedinica MUP-a TK uhapsila ga je ispred njegove zgrade gdje je živio.

Tužilaštvo TK naredilo obdukciju

Jutros su se oglasili i iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U saopštenju se navodi da je sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Brčanska Malta u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena pedesetdvogodišnja A.K iz Tuzle.

Iz Tužilaštva su naveli da je osumnjičeni, E.Ć , službenik Uprave policije MUP-a TK, te da je lišen slobode.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policje MUP-a TK. Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela ubijene žene.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ubistvo žene.

Inspektor s višegodišnjim iskustvom

Amra je bila je vlasnica ugstiteljskog objekta “Sydney” gdje je sinoć i ubijena. Prema još nepotvrđenim informacijama, Ćustendil je u nju ispalio više hitaca. Još se ne zna da li je pucao iz službenog pištolja.

Elvis Ćustendil je inspektor sa višegodišnjim policijskim iskustvom i do penzije mu je ostalo par godina. Jedno vrijeme je obnašao i dužnost komandira za kriminalitet policijske stanice Istok.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak njegovog hapšenja. Ćustendil je lišen slobode na Sjenjaku, kod zgrade u kojoj je živio. Inače, mjesto gdje je uhapšen nije mnogo udaljeno od tržnog centra gdje je počinjen zločin.

Nezvanično saznajemo da je Ćustendilu je pištolj oduziman u nekoliko navrata, a više puta je odvođen na triježnjenje. Nije poznato u kakvom je odnosu bio s ubijenom Amrom Kahrimanović.