Mladen Milovanović

Inspektor MUP-a RS pušten iz pritvora

Mladen Milovanovic (1)

Prema nezvaničnim informacijma, Božović je pripadnik škaljarskog klana, a inspektor Milovanović se teretio za pomoć učiniocu nakon krivičnog djela

Mladen Milovanović (37), inspektor MUP Republike Srpske, zvani Mili, koji je uhapšen sa škaljarcem Milošem Božovićem, pušten je iz pritvora, potvrdio je za “Nezavisne” Saša Labotić, Milovanovićev advokat.

Osumnjičenom Milovanoviću određene su mjere zabrane napuštanja boravišta i to grada Banjaluke uz privremeno oduzimanje putnih isprava i uz zabranu izdavanja novih putnih isprava.

Milovanoviću se zabranjuje korištenje lične karte za prelazak državne granice, te je obavezan da se svaka tri dana javlja Policijskoj stanici Banjaluka – Centar.

Milovanović je ovim rješenjem ujedno upozoren da se prema njemu može odrediti pritvor ponovo, ako prekrši mjere zabrane.

Podsjetimo, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Žandarmerijom uhapsili su 17. jula u centru Banjaluke policijskog inspektora Mladena Milovanovića i Miloša Božovića iz Cetinja.

Prema nezvaničnim informacijma, Božović je pripadnik škaljarskog klana, a inspektor Milovanović se teretio za pomoć učiniocu nakon krivičnog djela.

Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo “Teško ubistvo”. Milovanović je uhapšen zbog sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično djelo “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”, rekli su nakon hapšenja u MUP-u Srpske, navodeći inicijale osumnjičenih.