Inspektor Tabaković u ljubavnicu ispalio šest metaka

tabakovic ubistvo

Firzeta Bodven – Halkić je u aprilu prošle godine preminula od povreda koje su joj nanesene hicima iz vatrenog oružja koji su je pogodili u grudni koš i stomak. Ovo je jučer u sarajevskom Kantonalnom sudu na suđenju suspendiranom mlađem inspektoru FUP-a Harisu Tabakoviću, koji se tereti za ubistvo Bodven – Halkić, naveo sudski vještak medicinske struke doktor Nermin Sarajlić, obrazlažući svoj obdukcijski nalaz u sudnici.

firzeta2

„Smrt je nasilna, a uočeno je pet prostrijelnih rana grudnog koša i stomaka, te ustrijelna rana na lijevom boku. Svih šest ozljeda su okarakterizirane kao po život opasne. Na lijevoj šaci je također, konstatirano nagnječenje, što predstavlja laku tjelesnu ozljedu“, kaže doktor Sarajlić, koji se jučer nije mogao izjasniti o udaljenosti oštećene i napadača, niti se o tome, dodao je, moguće izjasniti, kao ni o položaju u kojem se ona nalazila u tom trenutku, piše Dnevni list.

Pored pet prostrijelnih i ustrijelne rane, vještak je prilikom obdukcije uočio još nekoliko lakih ozljeda na tijelu ubijene, a radi se o krvnim podljevima čela i nadlaktice, te nagnječenjima kože nosa, koje ozljede su, prema Sarajlićevim riječima, nastale nekoliko dana ranije.

Svoj nalaz je jučer iznijela i vještakinja biološke struke sarajevskog MUP-a Amira Kekić, koja je analizirala tragove krvi, te odjeću oštećene i optuženog. Kekić je pojasnila da su na tamponu vate, kao i odjeći koju je na sebi imala Bodven – Halkić, nađeni tragovi krvne grupa A, kakvu je i imala ubijena, kao i da ta krv može poticati od oštećene.

Na džemperu kojeg je na sebi imao Tabaković, vještakinja nije uočila tragove krvi. Predsjedavajuća Vijeća Jasmina Begić nastavak suđenja je zakazala za 14. mart kada je planirano da nalaz i mišljenje iznese vještak balističar.

[yuzo_related]

Tabakovića optužnica tereti da je ubio Bodven – Halkić, sa kojom je ranije bio u vezi, 13. aprila prošle godine u njenom stanu u ulici Bajrama Zenunija na broju 2 u naselju Alipašino Polje. U optužnici stoji da je Bodven, na Tabakovićevo inzistiranje, pristala da optuženi dođe u njen stan.

Nakon kraće prepirke u stanu, dok su se nalazili u hodniku okrenuti licima jedno prema drugome, Tabaković je u namjeri da je liši života, iz službenog pištolja glock kalibra 9 milimetara koji je zadužio i nosio sa sobom, ispalio četiri hica koja su Bodven pogodila u grudni koš i stomak. Kada je Firzeta pala leđima na pod, Tabaković joj je u grudni koš i stomak ispalio još dva hica iz pištolja, a oštećena je od zadobijenih ozljeda preminula na mjestu.