Aleksandar Macan

Interpol objavio crvenu potjernicu, traži se zbog ubistva sarajevskih policajaca

aleksandar macan – potjernica (1)

On se sumnjiči za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju prije tri godine

Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je danas crvenu potjernicu za Aleksandrom Macanom, koji se sumnjiči za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ova potjernica, raspisana je na prijedlog pravosudnih organa u Kantonu Sarajevo.

Kako je navedeno na potjernici Macan se potražuje zbog krivičnih djela “Ubistvo i teška krađa”.

– Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS. Istovremeno, na prijedlog Tužilaštva KS, izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice – rekla je jučer za “Avaz” Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjećamo, najmanje pet osoba osumnjičeno je da se može dovesti u vezu s likvidacijom sarajevskih policajaca 26. oktobra 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Jedan od njih je Macan.

Imena prijavljenih, s jasnim detaljima ko su izvršioci ovog brutalnog ubistva, a ko su bili pomagači, navode se u dopuni izvještaja MUP-a KS koji je proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo 5. novembra.

Prvoosumnjičeni automafijaš s Pala Aleksandar Macan, koji nije pronađen prošle sedmice na adresi, nalazi se u bijegu.