Ispovijest mladića iz BiH koji je preživio tešku saobraćajnu nesreću

neven đukić

Bh. državljani osamnaestogodišnji Neven Đukić i njegov tri godine stariji brat Nedeljko, teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi “Nais” na auto-putu Beograd – Niš.

Oni su krenuli iz Austrije gdje žive, u Leskovac kod rođaka na svadbu.

– Krenuli smo juče oko šest ujutro iz Melka u Donjoj Austriji na svadbu. Smjenjivali smo se za volanom, ko je vozio u trenutku nesreće ne znam, možda ja, možda brat. Posljednje čega se sjećam prije nego što sam se osvijestio u bolnici je naš polazak iz Austrije – priča Neven koji je sa teškim povredama zbrinut na niškoj Klinici za ortopediju.

saobracajna-beograd

Saša Stojanović, zamjenik direktora ove zdravstvene ustanove kaže da Neven nije životno ugrožen.

– Pacijent ima prelom lijeve natkoljenice i njegovo opšte stanje je stabilno. Nakon kompletne dijagnostike, biće operisan – rekao je Stojanović.

Nevenov brat Nedeljko je u veoma teškom stanju. Kako je rečeno na niškoj Klinici za kardiovaskularnu i grudnu hirurgiju, on je zadobio višestruke povrede u vidu preloma kostiju nogu, serijske frakture rebara, a ima i povredu glave. U stanju je životne ugroženosti i priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju, piše Telegraf.

saobracajna-beograd1

Niška policija je saopštila da je do nesreće došlo kada je kamion “reno” austrijskih registarskih tablica iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u “audi” takođe austrijskih tablica.