Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žrtva otmice kod Mostara: Molila sam Boga da me ne ubije

policija-topcic-polje

Mostarska policija uhapsila je Emira Omanovića (20) jer je u utorak navečer oteo D. L. (44) iz Potoka, ugurao je u gepek automobila VW Passat i tako je vozao sat vremena. Iako je moglo završiti kobno, oštećena se uspjela spasiti i trenutno se oporavlja od šoka u porodičnoj kući u Potocima.

Kako je ispričala za Faktor D. L. , oko devet sati je zatvorila radnju u kojoj radi u Potocima, i ne sluteći šta će se dogoditi, krenula je prema kući. Prijatelji koji su išli u istom pravcu su joj ponudili prijevoz, i ostavili su je na jednoj krivini odakle je trebala nastaviti dalje pješke. Krenuvši tako dalje iznenada se pojavilo vozilo iz kojeg je izašao muškarac koji je pokušao ugurati u gepek.

– Počela sam se trzati, boriti se, vrištati da me pusti, ali on nije posustajao. Počeo me daviti i onesvijestio me. Probudila sam se u prtljažniku, nisam bila svjesna šta se događa niti gdje se nalazim. Počela sam opet vrištati, zapomagati, pitati se naglas šta će mi uraditi, šta mi se događa, moliti Boga da me ne ubije da se vratim kući živa – priča vidno šokirana D. L.

Dalje je ispričala kako se vozilo najednom zaustavilo, te da je taj muškarac otvorio gepek i upitao je s kim razgovara preko telefona. S obzirom da je čuo da pričam, mislio je da zovem upomoć.

– Povikao je: ‘S kim pričaš, hoćeš da te ubijem?’ Rekla sam mu da nemam telefon, da mi je u torbi koju je on ubacio u auto. Rekla sam mu da me onesvijestio. Ponudio mi je bocu s vodom da se napijem, ali je ja od straha nisam smjela uzeti – priča vidno potresena 44-godišnjakinja.

Prema njenim riječima, tada ju je izveo iz gepeka, nakon čega ga je pitala kako se zove, kad joj je kazao da je Goran.

– Molila sam ga da me vrati kući. Pitala sam ga zašto ovo radi, koji je motiv, na što je kazao prvo da me oteo po naređenju, ali je ubrzo krenuo sa drugom pričom da mu se odavno sviđam, i da nije znao kako drugačije da mi priđe, na što sam ostala šokirana – tvrdi oštećena. Iako živi u blizini njene kuće i radnog mjesta, nije ga dobro poznavala, tek iz viđenja. Ali kako kaže, sve komšije su tako pažljive i brižne da se nikada nije bojala pješačiti kroz mrak od posla do kuće.

– Odjednom mu je kao savjest proradila, i pristao je da me vrati kući. Izašla sam iz vozila i išla prema kući sretna što sam živa i što ću uskoro ući u kuću na sigurno – priča nesretna žena, kojoj još nije jasno zbog čega se ona našla na meti ovog luđačkog poteza.

Uhapšeni sve priznao

Policijskoj upravi Mostar u utorak u 22.15 sati obratila se D. L.(1972.) iz Potoka i prijavila da je oko 21 sat u naselju Potoci nasilno ugurana u gepek vozila VW Passat od strane nepoznate osobe koja ju je odvezla u pravcu Rujišta, a potom je ponovno vratila u Potoke. Ovo su za Faktor potvrdili u MUP-u HNK.

– Tom prilogom oštećena je lakše povrijeđena, a radom na terenu policajci su otkrili ko stoji iza otmice. On je tokom kriminalističke obrade priznao da je oteo D. L. – potvrđeno je u MUP-u HNK.