Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovjest uposlenice mostarskog kafića u koji se jutros zabio autobus

mostar_mlijecni_autobus2

Uposlenica Miječnog restorana u Mostaru u koji se jutros zabio autobus gradskog prijevoznika Mostar busa ispričala je za Fokus kako je izgledala jutrošnja nesreća o kojoj danas bruji grad na Neretvi.

Ona se u trenutku udara nalazila iza šanka.

“Dok je kolega čekao da pred njega spustim pliticu i šoljicu s kafom, autobus je udario o naš prozor i izazvao opšti metež. Letjelo je staklo, čuli su se krikovi, a ja sam samo gledala da li se nekom nešto desilo. Kada sam shvatila da su neki od gostiju samo lakše povrijeđeni, otišla sam do autobusa da vidim da li je stradao neko od putnika. Na sreću niko nije zadobio teže povrede“, kaže nam Mostarka koja nije željela da se njeno ime spominje u medijima.

Pohvalila je i reakciju Hitne pomoći čija su kola odmah došla na lice mjesta.

mostar_mlijecni_autobus

“Brzinom svjetlosti došla su dvoja kola. Naši gosti koji su u trenutku nesreće sjedili u kafiću su redom mladi ljudi, dok je u autobusu bilo i starijih ljudi. Dvije gospođe su došle do mene u šoku, a ja sam im dala šećer i vodu. I gosti iz kafića su pritrčali ljudima u autobusu u pomoć. Na sreću niko nije sjedio za stolom koji se nalazi odmah do prozora u koji je udario autobus”, dodala je.

mostar_mlijecni_autobus1

Do nesreće je, saznajemo, došlo nakon što je pozlilo vozaču autobusa Vidaku I. On je odmah zbrinut na CUM SKB-a u Mostaru.

U nesreći je lakše povrijeđeno nekolio gostiju kafića koji su zaradili posjekotine od razbijenog stakla. Sve se odigralo jutros u 7:15 sati kada u spomenutom objektu gostuju srednjoškolci koji obično prije nastave piju jutarnju kafu.