Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga “filmske pljačke” u Mostaru: Lažni bajkeri snimljeni kako bježe!

dhdhdhdhd

Mostarska policija u suradnji s Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanskog kantona provodi istragu pljačke novca Elektroprivrede HZ HB koja se dogodila u ponedjeljak oko 14:35 sati.

Podsjećamo, dvije maskirane osobe su prijeteći oružjem presrele vozilo Cady u vlasništvu Elektroprivrede HZ HB u kojem su se nalazili vozač i blagajnik te prijeteći oružjem oteli oko 80 hiljada maraka prikupljenih od naplate potrošnje električne energije. Pljačka se dogodila naočigled građana u blizini novoizgrađenog stambenog objekta ‘Mljekara’.

U oštećenom poduzeću u javnost nisu iznosili nikakve detalje pljačke. U službi za odnose s javnošću kratko je potvrđeno da se pljačka dogodila, da je ukraden određeni iznos novca i da u cilju daljnje istrage ne mogu iznositi detalje.

Nikakvih detalja nisu iznosili niti u policiji pravdajući da bi se zbog objavljivanja nekih informacija mogla ugroziti istraga.

Za to vrijeme na portalima je objavljen video snimak na kojem se vide dvije nepoznate osobe s kacigama na glavama kako bježe preko dvorišta kampusa Sveučilišta u Mostaru. Iz policije smo doznali kako je snimak autentičan i izuzet radi daljnje istrage i pokušaja identificiranja pljačkaša.

U sklopu istrage, policijski istražitelji su jučer trebali saslušati vozača i blagajnika Elektroprivrede HZ HB, a pregledat će se i snimke video nadzora instaliranog na području grada.

Tužiteljica Tanja Marčinko koja radi na ovom slučaju potvrdila je za Dnevni list da je u dosadašnjoj istrazi izuzet motocikl kojeg su pljačkaši koristili u počinjenju kaznenog djela, a pronađeni su i neki dijelovi odjeće i jedna motociklistička kaciga.

“Policija na terenu provodi istragu, uradit će se određena vještačenja i DNK analiza tragova”, izjavila je tužiteljica Marčinko.

Policija je zabranila fotografiranje oduzetog motocikla, a radi se o motociklu koji je dan ranije ukraden u Mostaru. Naime, 17. jula se Policijskoj upravi Mostar obratio M. A. rođen 1992. godine i prijavio da je nepoznata osoba otuđila motocikl “Malaguti” dok je bio parkiran ispred Ugostiteljskog objekta „Jaca“ u Ulici Rudnička bb.

Pljačkaši su očito u detalje isplanirali pljačku vozila Elektroprivrede, a imali su i informacije kada se novac iz poduzeća trebao deponirati u banku.

Podsjećamo, policija je u ponedjeljak oko 14:35 sati dobila dojavu da su dvije osobe na motociklu, s kacigama na glavama i naoružane, presreli Elektroprivrede HZ HB u blizini novog kružnog toka, kod zgrade ‘Mljekara’, te su uz prijetnju oružjem ukrali novac.

Razbojnici su razbili staklo na vozilu, a vozač i blagajnik su im u strahu za svoj život predali novac. Prilikom bijega, razbojnici su pali s motocikla i ostavili ga pa nastavili pješke bijeg da bi potom oteli vozilo Jetta s kojim su nastavili bježati.

Međutim, nisu uspjeli daleko stići, jer su s tim vozilom udarili u zid pa su i njega napustili. Kasnije su snimljeni kako pješke bježe preko dvorišta kampusa Univerziteta u Mostaru i udaljavaju se u nepoznatom pravcu.