Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žena tvrdi da je nju i kćerku muškarac napao zbog hidžaba

policija
Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona nastavlja istragu u vezi sa napadom na majku i kćerku u Kiseljaku koji je prijavljen 5. augusta u večernjim satima, javlja Anadolu Agency (AA).

Muškarac inicijala M.G. rođen 1980. godine fizički je napao dvije ženske osobe, majku i kćerku iz Fojnice koje su nosile hidžab.

Hasan Hodžić, uposlenik Ureda za odnose sa javnošću MUP-a Srednjobosanskog kantona rekao je za AA kako je događaj prijavljen 5. augusta oko 22:30, te da je ženska osoba, inicijala J.K. navela da se napad dogodio isključivo iz vjerskih razloga. On je dodao da će dalja istraga utvrditi motive ovog napada.

“Događaj je prijavljen u 22:30, 5. augusta u Policijsku stanicu Kiseljak, pri čemu je navedeno da je ženska osoba J.K. iz Fojnice prijavila da je napadnuta u blizini parking prostora jedne benzinske pumpe na lokalitetu Fojničko raskršće zajedno sa svojom kćerkom. Pri tome je osoba J.K. zadobila tjelesne povrede čiji se stepen još uvijek utvrđuje. Počinioc je odmah lišen slobode, a radi se o muškoj osobi M.G. rođenoj 1980. godine. Kod počinioca je utvrđena alkoholiziranost u visini 2.49 promila alkohola u krvi, a motivi napada se utvđuju. Osoba J.K. navela je da ne vidi niti jedan razlog za napad osim vjerskog, s obzirom da i ona i kćerka nose marame. Nadležna tužiteljica zatražila je utvrđivanje svih okolnosti, nakon čega će biti poznato više detalja, a istraga je još u toku“, rekao je Hodžić.