U ulici Maršala Tita

Italijan u centru Sarajeva napao i povrijedio službenika Sudske policije FBiH

policija sarajevo

Radi mjera predostrožnosti i odlukom nadležnog ljekara, službenik sudske policije je stavljen pod zdravstveni nadzor, te je upućen i u samoizolaciju

U ulici Maršala Tita u Sarajevu danas je napadnut službenik Odjeljenja sudske policije Federacije BiH, inicijala E. M., koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

– Naime, službenik sudske policije E. M. je zatekao muškarca kako u ulici Maršala Tita u Sarajevu uništava telefonsku govornicu, te ga je više puta upozorio da to ne čini, na šta se ovaj oglušio i nožem napao na službenika sudske policije, koji ga je savladao i stavio pod kontrolu – saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Službenik Sudske policije je u tom incidentu lakše povrijeđen, što je konstatovano u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

O tome su upoznati i službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji su izvršili uviđaj, te utvrdili da je napadač na službenika Sudske policije državljanin Italije, nakon čega su o svemu obaviještene i nadležne institucije koje poduzimaju mjere protiv širenja virusa COVID – 19, a radi mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Radi mjera predostrožnosti i odlukom nadležnog ljekara, službenik sudske policije je stavljen pod zdravstveni nadzor, te je upućen i u samoizolaciju, navodi se u saopćenju.