Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Ivana Buha o svom suprugu: Čume je povezan sa ubistvima u Srbiji i Bosni

30/06/2015

Supruga prvog zaštićenog svjedoka u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta, Ivana Buha je izjavila da je njen suprug Ljubiša umiješan u najmanje dva ubistva u Srbiji i da je povezan sa kriminalcima i važnim i javnim ličnostima u regiji.

Ivana Buha je novinarima danas u Beogradu kazala da je njen muž pregovarao o predaji Darka Šarića, da je povezan sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele kao i da je u sprezi sa ljudima iz politike.

ivana buha3

Ivana Buha

Ona je između ostalog navela da je osumnjičeni za teška krivična djela i trgovinu drogom Naser Keljmendi preko Čumeta, angažovao “neke ljude” za kriminalne radnje u Bosni i Hercegovini.

„Sa Naserom Keljmendijem smo bili dobri prijatelji, redovno smo zajedno odlazili kod njega u Sarajevo, kao i jednom u Tursku gdje Keljmendi ima kuću. Bila sam prisutna u hotelu u Sarajevu čiji je Keljmendi vlasnik kada je isti od Buhe tražio da mu obezbijedi neke momke iz Srbije, koji su pouzdani, da izvrše neke likvidacije po Bosni. Tom prilikom mu je Buha rekao da će mu poslati ljude koje traži“, navela je Ivana Buha.

Ona je dodala da “o svemu ovome svjedoči izjava Darka Eleza data pred Tužilaštvom BiH”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema njenim riječima bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Srbije Rodoljub Milović, koji je na toj poziciji bio do juna 2014. godine je Buhi dostavljao sve informacije o akcijama policije.

29.10.2007 / Beograd Specijalni sud, Ljubisa Buha Cume dolazi na sudjenje, policija, obezbedjenje FOTO / Aleksandar Stankovic

Ljubisa Buha Čume

Govoreći na konferenciji za novinare pod nazivom “Istina o zaštićenom svedoku Ljubiši Buhi” ona je rekla da je Milović preko Buhe Čumeta pokušao da organizuje predaju Darka Šarića.

„Jednom mi je rekao da Rodoljub Milović može da sredi da Darko Šarić dobije pet godina zatvora, a da uzvrat od Darka izvrše naplatu u vrijednosti od pet miliona evra. U tom periodu Ljubiša je više puta išao u Crnu Goru na sastanak sa Branom Mićunovićem oko pregovora o eventulanoj predaji Darka Šarića“, rekla je Ivana Buha i podvukla da je sve ovo spremna da ponovi pred nadježnim državnim organima i podvrgne se poligrafskom testiranju.

Odgovarajući na novinarsko pitanje zašto je baš sada odlučila da se obrati medijima, odgovorila je da Ljubiša Buha Čume ovih dana vrši veliki pritisak na nju, iznosi neistine o njoj, on kao i drugi joj upućuju prijetnje kao i da je pokrenula brakorazvodnu parnicu.

Za svog bivšeg muža je kazala da se liječio od neuropsihijatrijskih bolesti, da su zajedno posjećivali neuropsihijatra i da je čula za njegove optužbe da i ona boluje od neke psihičke bolesti.

[quote_box_right] Ivana Buha je novinarima danas u Beogradu kazala da je njen muž pregovarao o predaji Darka Šarića i da je povezan sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele[/quote_box_right]

Ponovila je i da zna da je učestvovao u ubistvu Zorana Petrovića Šempe 1998. i Branislava Lainovića Dugog 2000. godine, za šta su osuđeni članovi Zemunskog klana, te da ima veze u pravosuđu i policiji.

„Na koji način nisam iznijela, iznijet ću nadležnim organima, a da je učestvovao to znam i odgovorno tvrdim“, naglasila je ona i potvrdila da se plaši zbog iznošenja ovih informacija u javnost.

Prema ranijim izvještajima MUP-a Srbije Ljubiša Buha Čume je bio vođa Surčinskog kriminalnog klana. U sudskom postupku za atentat nad Zoranom Đinđićem protiv Zemunskog klana bio je prvi zaštićeni svjedok u Srbiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.