Crna hronika

velika kladuša

Iz Amerike došao kući i objesio se

21/08/2019

"Policijski službenici nakon zaprimanja prijave, nastavili su rad na ovom slučaju i u neposrednoj blizini kuće u šumi pronašli beživotno tijelo Z.G.", istakao je Kozlica

Rezultati policijske istrage pokazali su da je Zlatan Gračanin (47), koji je već dugi niz godina živio i radio u Sjedinjenim Američkim Državama, jučer počinio samoubistvo u Velikoj Kladuši.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je istoga dana u obližnjoj šumi, svega stotinjak metara udaljenoj od porodične kuće, pišu Nezavisne novine.

Iz izvora bliskih policijskoj istrazi saznaju kako je obdukcijom utvrđeno da na tijelu nije bilo tragova bilo kakvog fizičkog nasilja, te da je samoubistvo počinjeno vješanjem.

Načelnik Ureda komesara policije USK, Amer Kozlica, rekao je kako je Policijsku stanicu Velika Kladuša u poslijepodnevnim satima nazvala ženska osoba S.G. te prijavila nestanak sina Z.G.

“Policijski službenici nakon zaprimanja prijave, nastavili su rad na ovom slučaju i u neposrednoj blizini kuće u šumi pronašli beživotno tijelo Z.G.”, istakao je Kozlica.

Nezvanično se saznaje kako je Gračanin prije dva mjeseca najavio dolazak kući iz Sjedinjenih Američkih Država, te da je njegova majka kobnog dana u blizini kuće pronašla njegovu putnu torbu i lične stvari, nakon čega je, sluteći najgore, obavjestila policiju.

U ovome trenutku nije poznato šta bi moglo biti motiv samoubistva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.