Iz Njemačke došao u posjetu rodbini, ispod Audia Q5 mu aktiviran eksploziv

audi-1

Audi Q5 registracijskih oznaka OF-EE-77 (Republika Njemačka) dignut je u zrak u utorak oko 23:30 sati dok se nalazio parkiran u mostarskom naselju Zalik, potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na sreću ozlijeđenih osoba nije bilo. Odmah nakon prijave o eksploziji, policija je izašla na mjesto događaja i isto osigurala do jutarnjih sati u srijedu kada je izvršen uviđaj.

Dnevni list saznaje da je vozilo u vlasništvu Adnana B. koji je nastanjen u Njemačkoj, a porijeklom sa Sandžaka. On je u Mostar došao u posjet kod rodbine, a istražiteljima je rekao da nije imao nikakvih problema.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici krim policije pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice Tužiteljstva Hercegovačkoneretvanskog kantona Štece Lakičević. S mjesta eksplozije izuzeti su određeni tragovi radi vještačenja, a vozilo je nakon uviđaja prevezeno u krug Policijske uprave Mostar.

Tužiteljica Lakičević potvrdila je za Dnevni list da je ispod vozila Audi Q5 aktivirana za sada nepoznata eksplozivna naprava, a daljnjom istragom i vještačenjima pokušat će se utvrditi o kakvom se točno eksplozivu radilo.

– Naređena su sva potrebna vještačenja, vozilo je pod nadzorom u krugu Policijske uprave Mostar ikada budemo imali više informacija, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena, kazala je tužiteljica Lakičević. U sklopu daljnje istrage, istražitelji će saslušati i oštećenog kako bi se utvrdilo je li u posljednje vrijeme imao nekih sukoba ili nesuglasica što bi nekoga moglo motivirati da ispod njegovog vozila aktivira eksplozivnu napravu.