pokušaj ubistva

Iz puške pucao u suprugu koja je hitno prevezena na UKC

Banja Luka: Započelo suđenje optuženima za ubojstvo biznismena Slaviše Krunića
06.02.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – U banjaluckom Okruznom sudu pocelo je sudjenje optuzenima za ubojstvo Slavise Krunica, BH milionera i vlasnika Sektor sekjuritija, najvece zastitarske agencije u BiH. Optuzeni su Benedi Djukanovic (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajic (35). Republicko javno tuzilastvo ce u toku procesa saslusati 21 svjedoka, medju kojima i Gorana Ilica, jedinog prezivjelog iz automobila u kojem se vozio ubijeni Krunic. Osim Krunica, u napadu na makadamskom putu u naselju Glamocani u blizini Banjaluke 22. travnja 2019. godine, ubijen je i Krunicev tjelohranitelj Zarko Pavlovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Slijedi vršenje uviđaja od strane dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i policijskih službenika PU Banja Luka

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši sinoć su u 23:20 sata neposredno nakon zaprimljene prijave, uhapsili osobu inicijala Z. M. iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Ubistvo u pokušaju”.

Policijskoj stanici Laktaši, iste večeri, u 23,00 sati, prijavljeno je, da je u mjestu Čardačani, opština Laktaši, osoba inicijala Z.M. pucala iz puške na suprugu, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede i zbrinuta je na UKC RS.

Slijedi vršenje uviđaja od strane dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i policijskih službenika PU Banja Luka, saopćeno je iz MUP-a RS.