Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izazvao nesreću s četvero povrijeđenih, pa odbio alkotest i vrijeđao

policija_rs_pucnjava
Ilustracija

Dvadesetsedmogodišnjak čiji su inicijali N.P. iz Osmaka uhapšen je jer je odbio alkotestiranje i vrijeđao policiju na dužnosti nakon saobraćajne nezgode koju je izazvao i u kojoj su povrijeđene četiri osobe.

Policijskoj stanici Zvornik prijavljeno je da se sinoć oko 23.35 časova na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, u mjestu Glumina, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali automobil “fijat”, koji je vozio N.P, i “pasat” kojim je upravljao V.M. /21/, a u kojem su se nalazili saputnici S.M. /55/ i S.M. /41/, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Po dolasku policije na lice mjesta N.P. je odbio alkotestiranje, nakon čega je, uprkos upozorenju, nastavio da vrijeđa policiju.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Zvorniku, a prema osumnjičenom slijede zakonom propisane mjere i radnje zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Svih četvoro povrijeđenih u ovoj saobraćajnoj nezgodi prevezeni su u Opštu bolnicu Zvornik radi ukazivanja medicinske pomoći.