Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Izgorjela dva automobila u Sarajevu, vještak otkrio da su namjerno zapaljena

Na sarajevskoj Baščaršiji izgorjela dva automobila
18.01.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Dva automobila u potpunosti su izgorjela na sarajevskoj Bascarsiji jutros oko 4 sata.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

U oba požara nije bilo povrijeđenih, ali je došlo do materijalne štete na vozilima

MUP KS je saopćio kako je Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo jučer su prijavljena dva slučaja paljenja automobila.

Policijska uprava Novi Grad je 25.1.2023. godine u 3:30 sati obavještena o požaru na automobilu marke BMW u ulici Bosanskih kraljeva, općina Novi Grad Sarajevo. Automobil je bilo vlasništvo S. F. iz Sarajeva, a požar je ugasila Profesionalna vatrogasna brigade (PVB) Kantona Sarajevo.

U 4:30 sati istog dana, došlo je do još jednog požara na teretnom motornom vozilu marke “fiat dukato” u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, koje je u vlasništvu E. F. iz Sarajeva.

U oba požara nije bilo povrijeđenih, ali je došlo do materijalne štete na vozilima.

“Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je obaviješten, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Sudski vještak je izjavio da su požari izazvani namjerno upotrebom otvorenog plamena. Policijski službenici radili su na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 323. stav 1. KZ FBiH, i uspjeli su saznati moguće izvršioce, čiji identitet je poznat policiji. Operativna potraga je raspisana za osumnjičenim licima”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.