Crna hronika

Tragedija

Izvučena tijela poginulih u avionskoj nesreći na Kozari

12/12/2020

Poslije lociranja mjesta pada aviona, bilo je veoma teško pronaći najpogodniji pristup mjestu gdje su pronađeni poginuli članovi posade i olupina aviona

Tijela Beograđanina Igora Ivanovića i rumunske državljanke, članova posade sportskog aviona koji se srušio u četvrtak na Kozari, napokon su izvučena sa mjesta tragedije i transportovana na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci.

Potraga za njima okončana je juče poslije podne a istraga, koja je prekinuta u petak naveče, nastavljena je danas.

Poslije lociranja mjesta pada aviona, bilo je veoma teško pronaći najpogodniji pristup mjestu Crna lokva u selu Subotići, gdje su pronađeni poginuli članovi posade i olupina aviona.

Otežavajuća okolnost su loše vrijeme, kiša i gusta magla. Selo Subotići je slabo naseljeno, kao i druga područja u tom dijelu Kozare, sto takođe nije išlo u prilog potrazi.

Nekoliko sagovornika Srpskainfo u potkozarskim selima Turjak, Grbavci i Jablanica, potvrdili su da su vidjeli ovaj avion te naveli da je odletio u pravcu Kozare.

Oni nisu iznosili nikakve sumnje niti pretpostavke o njegovom padu, mada se ispostavilo tačnim mjesto pada, na osnovu pravca u kojem je odletio.

Ovo je, kažu, velika i bolna tragedija jer su prekinuta dva mlada života.

Za njih je Kozara postala fatalna, a let iz Velike Kladuše, posljednji.

Policija, planinari, vatrgasci, lovci i mještani ovog kraja uložili su ogroman trud da pronađu letjelicu i razriješe bar dio misterije njenog pada, dok će istragom biti uvrđene sve okolnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.