Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvučeno tijelo muškarca koji se utopio u vještačkom jezeru

vjestacko jezero34

U mjestu Oštra Luka, u općina Donji Žabar, jutros oko 4.30 sati pronađeno je i izvučeno tijelo muškarca A.S. iz Orašja, u Federaciji BiH, koji se 25. juna ove godine oko 15.30 sati utopio u vještačkom jezeru nastalom iskopavanjem šljunka.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj podsjećaju da su u potrazi za tijelom utopljenika, koja je trajala dva dana, bili uključeni ronioci Ronilačkog kluba „Vidra“ iz Modriče, Ronilačkog kluba „Eko-ronilačka grupa invalida“ iz Lukavca, u FBiH i ronilački tim Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policijskoj stanici Pelagićevo 25. juna oko 17.45 sati je prijavljeno da je uočen nestanak A.S. koji se sa prijateljima kupao u vještačkom jezeru.

Nakon prijave policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja, te na obali pronašli mobilni telefon i odjeću A.S..

Iz policije navode da su na osnovu prikupljenih saznanja utvrdili da je A.S. sam plivao u jednom smjeru, dok su njegovi prijatelji, koji su ranije ušli u vodu plivali u drugom smjeru, a nakon izlaska na obalu uočili su nestanak A.S.

Angažovan je ronilački tim iz Modriče, koji prvog dana potrage, zbog mulja i slabe vidljivosti nije uspio pronaći tijelo, nakon čega su angažovani ronioci Specijalne jedinice MUP Republike Srpske, kojim su se pridružili i ronioci Ronilačkog kluba iz Lukavca.