Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jašareviću noćas zapaljen automobil, nadzorne kamere sve snimile (FOTO)

haris
Jašarević: Predao snimku (FOTO avaz.ba)

Automobil člana Nadzornog odbora preduzeća “Ceste Federacije BiH” Harisa Jašarevića zapaljen je ispred porodične kuće u Vogošći.

Vatra je zahvatila i dio kuće, ali niko nije povrijeđenih jer su članovi porodice Jašarević na vrijeme napustili objekat.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kažu da im je 20 minuta nakon ponoći dojavljeno da je u dovrištu kuće vlasništvo lica čiji su inicijali J.H. došlo do požara na dva automobila, te da je vatra zahvatila i dio kuće.

– Slučaj ću prijaviti kao pokušaj ubistva mene i moje familije. To sam rekao i operativcima. Dogodilo se to dvadeset minuta iza ponoći. Supruga i naše dvoje malodobne djece su spavali, a ja sam taman legao, kada je pas zalajao. To nam je i spasilo život. Kuća je već bila puna dima i ipak smo uspjeli djecu izvući na vrijeme – kazao je Haris Jašarević za Dnevni avaz.

Prema njegovim riječima, nadzorne kamere snimile su dvojicu muškaraca, jedan je bio pored vozila koje je zapalio Molotovljevim koktelom, a drugi ga je čekao u automobilu.

Povrijeđenih u požaru nije bilo, ali je izgorjela Škoda Octavia, druga Škoda je oštećena, dok se plamen proširio i na kuću porodice Jašarević.

– Nema sumnje da je sve povezano s krivičnom prijavom koju sam podnio protiv više osoba zbog kriminala u “Cestama Federacije BiH”, kazao je Jašarević.

Na mjesto događaja izašla je policija i vatrogasci, koji su ugasili požar.

O svemu je obaviješten dežurni tužilalac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak protivpožarne zaštite.

“Pripadnici MUP-a nastavljaju da rade na dokumentovanju događaja i pronalasku počinilaca”, kazali su iz MUP-a KS.