Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Je li Nerdin Ibrić prije dvije godine imao saučesnike i pomagače?

ibric_zvornik

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije rade na tome da otkriju i procesuiraju odgovorne u vezi sa terorističkim napadom na Policijsku stanicu u Zvorniku koji se dogodio 27. aprila 2015. godine, kada je ubijen jedan policajac, dok su dvojica ranjena.

Srni je potvrđeno da u Tužilaštvu BiH postoji predmet koji se odnosi na ovaj teroristički akt.

Na pitanje da li su identifikovani osumnjičeni i da li će Tužilaštvo podnijeti optužnicu u ovom predmetu, odgovor nije dostavljen.

U Zvorniku je prije dvije godine u napadu na Policijsku stanicu terorista Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića, a ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Ibrić je u razmjen vatre s policijom ubijen na licu mjesta.

Odmah nakon krvavog Ibrićevog pohoda, u medijima se pojavila i informacija da se ubijeni policajac Dragan Đurić i ranjeni Željko Gajić, nalaze na spisku policajaca, pripadnika policije RS koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici, a koji je sačinila Komisije za Srebrenicu.

Ovu informaciju objavili su brojni mediji, uz priložen Spisak ratnih zločinaca koji rade na visokim funkcijama i policiji RS-a, a učestvovali su u genocidu u Srebrenici, tvrdeći da je Ibrić stravičnim činom napravio prvu krvnu osvetu u Bosni i Hercegovini.