Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedan starac izgorio zbog cigarete, drugi zbog svijeće

pozar

Dva starca izgorjela su u požarima koji su izbili u njihovim kućama u Prijedoru i Brčkom, potvrđeno je iz policijskih agencija iz tih gradova.

Kako se doznaje u Prijedoru je stradao Ilija Đukić (74) iz Jugovaca, a iz policije su priopćili kako je mu vatra u kući izbila zbog otvorenog plamena, ali su dodali kako ovdje nema elemenata kaznenog djela.

Naime, sve upućuje na to da se vatra rasplamsala zbog svijeće koju je starac zapalio u kući i zaspao. “Svijeća je, nakon što je on zaspao, navjerojatnije pala na pod odakle se vatra raširila na cijelu kuću”, kazao je izvor blizak istrazi.

Đukićevi susjedi pričaju kako je on  živio sam i kako u kući nije imao struje zbog čega je i palio svijeće. Kazali su da je požar prvi primijetio jedan od mladića iz Jugovaca koji se u ranim jutarnjim satima vraćao s narodnog zbora iz obližnjeg sela.

On je kasnije pričao da je vidio kako nešto u kući jako svijetli, a s obzirom da je znao da kod Đukića nema struje, odmah je pomislio na najgore te zvao vatrogasce. Međutim, kada su vatrogasci došli, požar je već zahvatio čitavu kuću.

Đukićevi susjedi pričaju kako je on  živio sam i kako u kući nije imao struje zbog čega je i palio svijeće

Zapovjednik Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš nije želio govoriti o uzrocima požara, ali je rekao kako je on već proširio kada su došli.

“Požar je bio u završnoj fazi, a vatra je zahvatila cijelu unutrašnjost kuće i krovnu konstrukciju. Tijekom gašenja na samom ulazu jedne od prostorija pronašli smo beživotno tijelo”, objasnio je Miljuš.

S druge strane u Brčkom je stradao Milan Despotović (79) kada je zaspao s upaljenom cigaretom u kući u Slijepčevićima. “Pretpostavljamo da je starac na krevetu pušio cigaretu i zaspao ne ugasivši je.

Ona je pala na posteljinu i zapalila ju. Ipak, točan uzrok biti će poznat nakon vještačenja”, kazao je izvor blizak istrazi požara u Brčkom.