Jedna djevojka poginula, druga se spasila: Auto je sletjelo u Plivu, a onda je nastala drama

marijana i zorana
Marijana i Zorana

Zorana Trkulja (23) iz Šipova poginula je saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila u selu Stupna kod Šipova kada je automobil “peugeot 106” sletio u korito rijeke Plive.

Nesretna djevojka bila je za volanom “peugeota” koji je završio na dnu rijeke, a s njom se vozila Marijana Bužanin (21) iz Šipova koja je uspjela da se spasi, doplivajući do obale, javljaju Novosti.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 16.15 na regionalnom putu Jezero – Šipovo. Mještani Stupne kažu da ne znaju šta je uzrok nesreće, te da je vozilo iznenada na jednoj krivini sletjelo s puta i završilo u rijeci Plivi.

– Vozilo je sletjelo u rijeku i počelo da tone. Na površini vode pojavile su se dvije devojke, ali ne znam da li su same izašle ili su pri udaru ispale iz vozila – pričaju mještani.

Oni kažu da se u blizini zatekao muškarac koji im je pritrčao u pomoć.

– Jedna djevojka je uspjela da se spasi, dok je druga nestala ispod površine vode. Taj čovjek se borio i pokušavao da je izvuče iz vode, ali nije uspio. Nažalost on nije plivač, pa iz straha za svoj život nije smio duboko da zađe u rijeku – pričaju mještani Stupne, navodeći da je on na kraju zaplakao kada nije mogao ništa više da učini.

Nakon prijave na lice mjesta izašli su vatrogasci i policija koji su nesretnu devojku izvukli iz vode, ali je ona već bila mrtva i nije joj bilo pomoći.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Siniša Vranješ i policijski službenici PS Šipovo, ali se tačan uzrok i okolnosti nesreće još istražuju.

– Tužilac je naložio da se tijelo preveze u Zavod za sudsku medicinu RS kako bi se izvršila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti stradale djevojke – rekla je Đaković Vidović.

Stradala Zorana Trkulja nije udata i nema djece. Završila je srednju mašinsku školu, ali nije bila zaposlena.