potvđeno iz policije

Jedna osoba dovezena mrtva u Hitnu pomoć u Kaknju, uhapšen 51-godišnjak

Foto: zenicainfo.ba
Ilustracija

Sve se odigralo u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira

Jedna osoba dovezena je mrtva u Hitnu pomoć u Kaknju, a pretpostavlja se da su joj smrtonosne povrede nanesene u ugostiteljskom objektu u ulici Alije Izetbegovića. Osumnjičeni za napad je uhapšen, a obdukcijom će biti utvrđeno da li je smrt nastupila usljed povreda ili je u pitanju neki drugi uzrok, potvrdio je za Fokus glasnogovornik MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

U prostorije Hitne pomoći u Kaknju sinoć poslije 22 sata dovezeno je tijelo N.F. (1960.) iz ovog grada na kojem su uočene brojne fizičke povrede. Zbog sumnje da se radi o povredama nastalim nasilnim putem, o događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Kakanj.

U razgovoru sa svjedocima i operativnim provjerama došlo se do saznanja da se u vezu sa nanošenjem povreda preminuloj osobi može dovesti H.N. (1972.) iz Kaknja, te je on lociran i uhapšen. Kako je pretpostavlja, sve se odigralo u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.