Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS

Jedna osoba povrijeđena na Ilidži nakon pada sa balkona

uvidjaj policija (1) fena

Prilikom pregleda stana, pronađena je i izuzeta određena količina materije koja aocira na opojnu drogu spid i digitalna vaga

Policijska uprava Ilidža 18. maja 2022. godine u 00,35 sati obaviještena je da je u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, sa balkona stana palo i povrijeđeno lice M.K., rođena 2004.godine, nastanjena u Visokom.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U navedenom stanu su zatečeni V.J., rođen 1989. godine u Sarajevu i J.M., rođena 1963. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Prilikom pregleda stana, pronađena je i izuzeta određena količina materije koja aocira na opojnu drogu spid i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga V.J. i J.M. su lišeni slobode i nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu tužioca, otpuštena iz službenih prostorija.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.